Familiekunde Vlaanderen
regio Leuven vzw

 

Activiteiten *


  • Nieuwjaarsdrink 2019

Naar goede gewoonte en jarenlange traditie worden de leden van de Leuvense regio van Familiekunde Vlaanderen en hun partners uitgenodigd op een drink ter gelegenheid van het Nieuwe Jaar.
Bij een natje en een droogje vernemen ze meteen van de voorzitter wat voor 2019 op de agenda staan

 

Wanneer?   Dinsdag 22 januari 2019 - 19.30 u.

Waar?  Cultuurcentrum (30CC)* 


* In het Cultuurcentrum (30CC) in de Romaanse Poort *
Brusselsestraat 63, 3000 Leuven
wordt (tenzij anders aangekondigd) elke vierde dinsdag een vormingsvergadering gehouden: lessen oud schrift, gebruik genealogische software, omgaan met nieuwe media, ervaringsuitwisselingen enz.  - Aanvang 19.30 u. Vrije toegang voor leden Familiekunde Vlaanderen - voor niet-leden: € 3
*  hoe te bereiken? klik hier !


Van een aantal activiteiten worden occasioneel foto's gemaakt en pro memorie en het nageslacht bewaard en opgeslagen in ons webalbum.

Opleidingen


  •   Oefenen in 17de- en 16de-eeuws schrift voor gevorderden - Paul Behets 

Na reeds viermaal een cursus Oud Schrift voor beginnelingen georganiseerd te hebben, werd het nu - op vraag van velen - een cursus voor gevorderden. 
Naast teksten uit de 17de eeuw waagden we ons ook aan nog oudere teksten.
Een zekere ervaring met het lezen van oude geschriften is een voorwaarde. Onderaan staat er een voorbeeld van een handschrift, dat door de deelnemers toch al vlot zou moeten kunnen ontcijferd worden. Dit om de homogeniteit van de klas te verhogen.
De behandelde teksten werden telkens op voorhand aan de cursisten bezorgd en komen uit verschillende bronnen. De transcripties werden na de les toegezonden

 

 


FV regio Leuven vzwVaartstraat 22 bus 4, 3000 Leuven
ondernemingsnummer:
0545.905.310
 

Home

Bijgewerkt op-30-12-2018 © FV-Leuven